Ontploffingen goederentrein - Rook geen gevaar volksgezondheid

Uit de eerste metingen in Wetteren en omliggende gemeenten blijkt dat de rook niet schadelijk is voor de volksgezondheid. Dat is vernomen op het crisiscentrum. De brandweer laat de wagons gecontroleerd uitbranden. Het is nog niet duidelijk hoe lang die bluswerken zullen duren.

De ontspoorde goederentrein die reed onder licentie van NMBS Logistics werd getrokken werd door Duits locomotieven en bestuurd werd door een Nederlandse treinbestuurder, meldt de NMBS.

Marc Descheemaecker, de topman van de NMBS, en Luc Lallemand, topman van Infrabel, gingen ter plaatse en hadden onder meer een ontmoeting met de burgemeesters Wetteren en Wichelen en de gouverneur van de provincie Oost-Vlaanderen, Jan Briers. Ook minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille is ter plaatse.

Descheemaecker bevestigde dat de NMBS twee oplossingen heeft om een alternatieve dienst te verzekeren voor de reizigers. Deze oplossingen berusten op twee assen: het omleiden van de treinen van De Panne naar Brussel en van Gent-Sint-Pieters naar Brussel-Nationaal-Luchthaven en het instellen van een busdienst tussen Gent-Sint-Pieters tussen Aalst en tussen Gent-Sint-Pieters en Dendermonde. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud