Advertentie

Ontploffingen goederentrein - Toch nog toxische stoffen vastgesteld bij metingen

In enkele woningen in de evacuatiezone in Wetteren zijn maandagavond toch nog ongunstige meetresultaten vastgesteld tijdens de gecoördineerde terugkeer van de bewoners. De getroffen bewoners mogen dus niet terugkeren om de nacht door te brengen in hun huizen, meldt de provincie Oost-Vlaanderen.

Tijdens de terugkeer van de groep bewoners die de voorbije dagen opgevangen werd bij familie en vrienden, werden nog toxische stoffen gemeten in enkele woningen in de straten Scheldedreef, Scheldekaai en Aard. "Voor de veiligheid zullen de bewoners van deze huizen vannacht niet mogen terugkeren naar hun woningen. Zij kunnen indien gewenst een beroep doen op nachtopvang. De inwoners die intussen in die straten teruggekeerd zijn naar hun woning, mogen daar blijven. In hun woning waren de resultaten namelijk goed. Voor hen is er dus geen risico", aldus het coördinatiecentrum.

De terugkeer van de andere bewoners loopt daardoor vertraging op. "De bewoners die op dit moment verzameld staan aan Christus Koning zullen jammer genoeg ook deze nacht niet in hun woning kunnen doorbrengen. Wie geen onderdak kan vinden bij vrienden of familie, kan een beroep doen op nachtopvang. Voor de mensen die vanuit Christus Koning verdeeld zijn over verschillende verdeelpunten, zullen we ons uiterste best doen om deze bewoners vanavond nog naar huis te begeleiden. Maar ook daar zijn we afhankelijk van de metingen in hun respectievelijke woningen", melden de provincie en het gemeentebestuur van Wetteren. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud