Advertentie
Advertentie

Ontploffingen goederentrein - Vijf mensen onwel raakten en werden overgebracht naar ziekenhuis

Naar aanleiding van het treinongeval blijft de provinciale fase van het rampenplan is nog steeds van kracht. Vijf mensen werden onwel en worden overgebracht naar het ziekenhuis. Er wordt onderzocht of het verband houdt met de treinramp.

De brandweer laat de treinwagons gecontroleerd uitbranden. Dat is de meest veilige optie omdat blussen giftige dampen zou kunnen vrijmaken. Er wordt aan omwonenden gevraagd uit voorzorg binnen te blijven en ramen en deuren gesloten te houden in Wetteren centrum, Schellebelle en Serskamp.

Intussen werden een vijftal mensen onwel. Er wordt onderzocht of er een verband is met het treinongeval. Ze worden overgebracht naar het ziekenhuis. Metingen in de huizen bleken negatief.

De bewoners uit een straal van 500 meter rond het ongeval zijn zaterdagochtend vroeg geëvacueerd. Voor wie niet bij familie terecht kan, werden twee tijdelijke onthaalcentra opgericht.

Er wordt aangeraden om het centrum van Wetteren te vermijden omdat het zeer beperkt bereikbaar is. Enkele sportactiviteiten zijn preventief afgelast, zoals de lessen van turnclub Wriemel, het judotornooi in sporthal De Warande en de Mountainbiketrial in Schellebelle.

Er is een informatienummer voor de bevolking geopend: 09/365.73.83. Er wordt gevraagd niet te bellen naar de dienst 100, brandweer of politie. Deze diensten moeten bereikbaar blijven voor dringende noodinterventies.

(Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud