Advertentie

Ontploffingen goederentrein - Vijfhonderd bewoners kunnen ook zondagnacht nog niet naar huis

Na het zware treinongeval in Wetteren kunnen zo'n 500 inwoners van Wetteren zondagavond nog steeds niet terugkeren naar hun huis. Zij worden nog een nacht extra opgevangen in Mariahaard indien zij niet terecht kunnen bij familie of vrienden, verzekert gouverneur Jan Briers.

Het overhevelen van het bluswater naar het schip is volgens Briers zondag om 17 uur. Dat zou volgens hem een twintigtal uur in beslag nemen. "Maar van zodra de rioleringen leeg zijn, en dat kan na een uurtje, beginnen we meteen ook met het spoelen van de leidingen. Ook dat zal een uurtje duren, maar tegen die tijd is het zondag 20 uur. Om op dat moment nog huis per huis metingen te laten uitvoeren en de bewoners een per een te laten terugkeren, krijgen we niet meer georganiseerd. Daarom zullen 400 à 500 mensen nog een nacht langer opvang moeten zoeken bij familie of ze kunnen terecht in Mariahaard."

Om mobiliteitsredenen werd ook beslist om een aantal scholen maandag 6 mei gesloten te houden. Het gaat om het Sint-Gertrudiscollege (secundair), het Sint-Jozefsinstituut (basisschool, secundair en kinderopvang), de campus Kompas aan de Noordlaan, de kleuterschool 't Kleuterboompje.

Op eigen initiatief sluiten ook campus Kompas, inclusief 't Klimopje en de basisschool Sint-Gertrudiscollege. Ook kinderopvang 't Trudeken sluit maandag de deuren.

(Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud