Advertentie
Advertentie

Ontploffingen goederentrein - Wagons uitgebrand, bewoners nog niet naar huis

De brand in de ontspoorde goederentrein in Wetteren is afgelopen. Dat meldt de persdienst van de provincie Oost-Vlaanderen. De wagons zijn gecontroleerd uitgebrand. Omwonenden zullen zaterdagnacht wel nog niet naar hun woning kunnen terugkeren.

De brand van de laatste tank is zaterdagavond omstreeks 18 uur gestopt. De tank is wel nog enorm heet en wordt gekoeld door een schuimtapijt. Zodra de tank gekoeld is, wordt overleg gepleegd over een eventuele bijstelling van de veiligheidszones.

De bewoners die momenteel geƫvacueerd zijn, zullen deze nacht nog niet kunnen terugkeren naar hun woning. Hen wordt gevraagd zoveel mogelijk een beroep te doen op opvangmogelijkheden bij familie en vrienden. Wie geen overnachtingsoplossing heeft, kan zich tot 19.30 uur aanmelden via het infonummer 052 43 24 43 voor opvang in de school Mariagaard in Wetteren. Daar wordt ook een warme maaltijd aangeboden. Gouverneur Jan Briers en burgemeester Alain Pardaen komen daar zaterdagavond langs. De politie waakt intussen over de veiligheid van de huizen in de evacuatiezone.

Eerdere maatregelen blijven ondertussen van kracht. In Wetteren centrum, Serskamp en Schellebelle moeten de mensen binnen blijven en ramen en deuren gesloten houden. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud