Advertentie

Ontslag regering: Noodregering en rust (Anciaux)

Het is tijd om een aantal "gevestigde waarden van alle kleuren" een noodplan te laten uitwerken en een federale noodregering op poten te zetten. Intussen moet de rust terugkeren en in juni zou men best de federale, regionale en Europese verkiezingen laten samenvallen. Dat schrijft Vlaams minister Bert Anciaux op zijn weblog.

Volgens Anciaux is "het land in nood", maar omdat andere regeringen kunnen voortregeren is er nog geen "échte crisis". "Het land is dus niet echt in gevaar, wel het federaal niveau. Dat niveau is niet hoogstaand", aldus Anciaux.

De Vlaamse minister vindt dat de bevolking "snel een oordeel moet vellen", liefst tijdens samenvallende verkiezingen in juni. Intussen moet een federale noodregering starten. Die regering moet bestaan uit "stevige politici". "Niet met technici, niet met rechters, niet met bankiers. Laat gevestigde waarden van alle kleuren de touwtjes even in handen nemen. Om een noodbegroting te maken, om een impulsplan uit te voeren, om rust en perspectief te bieden".

Anciaux vindt ook dat men best eventjes werkt uit het zicht van de camera's. "Laat mensen nu even in alle rust en afstand een noodplan schrijven. Voor de banken, maar ook voor de armen, voor werk en vertrouwen. Nadien mag alles terug snel gaan, te snel. Maar nu even rust, even kerst", aldus nog Anciaux. (DRM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud