Ontsnapping Benallal: parket doet oproep tot getuigen

Er wordt dinsdag nog een oproep tot getuigen gelanceerd die moet helpen om de ontsnapte gangster Nordin Benallal terug te vinden. De oproep komt er op vraag van de onderzoeksrechter die zich bezighoudt met de zaak, zo meldt het parket van Nijvel dinsdag.

"De speurders sluiten geen enkele hypothese uit. Met deze oproep tot getuigen proberen we alle mogelijk informatie te verkrijgen die nodig kan zijn voor het onderzoek", zo verduidelijkte eerste substituut Bernard Goethals, de woordvoerder van het parket van Nijvel.

De oproep tot getuigen richt zich tot iedereen die mogelijk te maken heeft gehad met de ontsnapping van Benallal: van de gijzeling van een helikopterpiloot, tot de vlucht met een auto en het achterlaten van de wagen enkele kilometer van de gevangenis.

De speurders hopen ook op getuigenissen van mensen die verdachte feiten hebben gemerkt aan de dagen die vooraf gingen aan de ontsnapping.

Ontsnappingskoning Benallal slaagde er zondag in om te ontsnappen uit de gevangenis van Itter. Hij kreeg de hulp van medeplichtigen die een helikopter hadden gekaapt. (HOA)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud