Ontsnapping justitiepaleis: studie geeft vijf scenario's

De studie over het Brusselse justitiepaleis die minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) liet uitvoeren, voorziet in vijf scenario's om het gebouw beter te beveiligen. Dat meldt vtm woensdagavond in Het Nieuws. Verhuizen naar een nieuwe locatie is de enige ideale oplossing, maar die kan er enkel op lange termijn komen.

Dinsdag meteen na de ontsnapping van drie gangsters zei minister De Clerck al dat het justitiepaleis in zijn huidige vorm niet te beveiligen valt. Hij verwees toen naar een studie die hierover recent is gemaakt.

Die studie geeft vijf scenario's, waarvan er bij vier gebreken blijven bestaan. In het eerste scenario, waarbij enkel een aantal noodknoppen en camera's worden geïnstalleerd, zouden relatief veel tekortkomingen blijven bestaan.

Drie scenario's pleiten voor een nieuw cellencomplex: in de huidige garage, het huidig restaurant of in een nieuw veiligheidskwartier, samen met de raadkamer en de kamer van inbeschuldigingstelling. Maar ook bij deze scenario's blijven er gebreken onopgelost. Bovendien is er een akkoord van Monumenten en Landschappen nodig.

Blijft nog: uitwijken naar een andere locatie, maar dat kan enkel op lange termijn. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud