Ontsnapping van Bouazza nam 20-tal seconden in beslag

De ontsnapping van Sabri Bouazza, vrijdag aan de gevangenis van Sint-Gillis, heeft ongeveer 20 seconden geduurd. Dat meldt het Brusselse parket op basis van de beelden van de bewakingscamera's van de gevangenis. Op die beelden is te zien hoe Bouazza op de loop gaat, maar het parket kan niet bevestigen of de man op dat moment nog geboeid was. Vast staat wel dat hij geboeid werd voor hij in de politiewagen werd gezet die hem naar de gevangenis moest brengen.

In het proces-verbaal dat over de ontsnapping is opgemaakt, staat volgens het parket duidelijk te lezen dat Bouazza op de rug geboeid was en een "ceinture de sécurité" droeg. Minder duidelijk is of daarmee de veiligheidsgordel van de politiewagen bedoeld wordt, dan wel een beveiligingsriem waaraan zijn handboeien waren vastgemaakt. Zaterdag meldde het parket nog formeel dat het om dat laatste ging.

Voor de gevangenispoort van Sint-Gillis slaagde Bouazza erin zich te bevrijden uit de politiewagen. Hij gaf daarvoor de agente die naast hem zat, enkele schouderduwen en trapte vervolgens tegen de deur van de wagen tot die openging. "Een twintigtal seconden nadat de politiewagen aan de gevangenispoort aankomt, is op de bewakingscamera's te zien dat de man te voet vlucht", zegt parketwoordvoerster Geneviève Seressia.

Of de man op die beelden nog geboeid is, kon het parket niet bevestigen. Het parket deelde wel mee dat Bouazza opgepakt en aangehouden was voor drugsbezit. (MVL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud