Advertentie

"Onwetendheid Geens zet Brussels gewest in verkeerd daglicht"

Brussels minister van Begroting en Financiën Guy Vanhengel reageert scherp op de uitspraak van zijn federale collega Koen Geens dat vooral Brussel en Wallonië een extra inspanning zullen moeten leveren om het begrotingstekort binnen de perken te houden. "De onwetendheid van minister Geens zet het Brussels gewest in een verkeerd daglicht", meent Vanhengel.

In "De zevende dag" zei minister Geens dat ons land voor dit jaar nog wel de begrotingsdoelstelling van 1 procent structurele maatregelen kan halen, als met name Wallonië en Brussel een extra inspanning leveren. "Voor zover ik het begrepen heb, komen wij aan 0,75 van de 1 procent en zit het tekort vooral bij entiteit 2, dus bij het Brussels en Franstalig gewest en bij de Franstalige gemeenschap. Want de Vlaamse regering is in evenwicht", zo legde de CD&V-minister uit.

Dat Geens de bal daarmee in het kamp van Wallonië en Brussel legt, is bij Brussels minister Guy Vanhengel in het verkeerde keelgat geschoten. "Het Brussels gewest levert al meer inspanningen dan gevraagd om het begrotingstekort terug te dringen. Ik heb sinds mijn aantreden (op 16 december 2011, nvdr) ook steeds geijverd om meer te doen dan het afgesproken traject. Ik volg rigoureus het pad dat is uitgestippeld om tot een evenwicht te komen in 2015", aldus Vanhengel.

De Brusselse minister verwijst ook naar een recent overleg tussen de verschillende ministers van Financiën en Begroting van het land. "Toen hebben de federale ministers van Begroting en Financiën alvast niets extra aan mij gevraagd", klinkt het.

Vanhengel wijst er tot slot fijntjes op dat Brussel "nog steeds niet het volledige bedrag heeft ontvangen waarop het recht heeft uit het Vlinderakkoord". "Mocht dit wel zo geweest zijn, dan had Brussel nooit een tekort gehad de afgelopen jaren", besluit hij. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud