"Onze grootste tegenstanders zijn de eeuwige sceptici"

De grootste tegenstanders van België en Nederland voor de organisatie van het WK voetbal in 2018 zijn de "eeuwige Belgische sceptici". Dat heeft Alain Courtois, MR-senator en promotor van de Belgisch-Nederlandse kandidatuur, dinsdag gezegd op La Première. Courtois weerlegt ook enkele kritieken aan het adres van de Wereldvoetbalbond Fifa.

Volgens Alain Courtois zijn de belangrijkste concurrenten voor het Belgisch-Nederlandse dossier niet Rusland of Groot-Brittannië, maar de mensen die niet in het project geloven. Hij herinnert eraan dat in het begin niemand erin geloofde. "Nu hebben wel vijf regeringen en zeven steden zich achter het project geschaard".

De senator vraagt de verschillende partijen om "te durven zeggen dat België een land is dat slaagt. Onze bedrijven zijn al wereldkampioen in verschillende sectoren".

Alain Courtois zei nog dat de Fifa "niet boven de nationale en Europese wetten staat", en verzekerde dat "geen enkele wetgeving aangepast zal worden in België of Nederland". De Fifa betaalt belastingen in Zwitserland op het ogenblik dat de contracten met de partners getekend zijn. De Wereldvoetbalbond vraagt dus om niet een tweede keer te moeten betalen in het land waar de competitie georganiseerd wordt, verduidelijkte de senator.

Wat betreft de handel rond de stadions erkende Courtois dat in een straal van 2 kilometer de Fifa zijn sponsors oplegt. "Maar dat was ook het geval bij Euro 2000 en dat is ook zo bij aankomsten van de Tour".

(MDP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud