Ook historica Jane Cameron overleden na ongeval "Beagle"-ploeg

Jane Cameron, de historica die in november in Argentinië gewond raakte bij een verkeersongeval, is zopas aan haar verwondingen overleden. Dat meldt de Nederlandse omroep VPRO zondagmiddag. Ze werkte mee aan het tv-programma "Beagle, in het kielzog van Darwin", een coproductie van de VRT en de VPRO.

Op 11 november raakten in Argentinië vier medewerkers van het programma betrokken bij een zwaar auto-ongeluk. Een van de inzittenden, Petra Niegeman, overleed ter plaatse. Scheepsarts Charles Boissevain en Jane Cameron werden in kritieke toestand opgenomen in een ziekenhuis in de provincie Patagonië.

Historica Jane Cameron werkte als archivaris bij de nationale archieven op de Falkland eilanden. De voorbije jaren verdiepte ze zich in de geschiedenis van het eiland en de regio. Cameron bestudeerde de geschiedenis van de missiepost op Keppel, waar Vuurlandse indianen werden gekerstend. Haar kennis van de regio en de missie brachten haar volgens de VPRO aan boord van de clipper Stad Amsterdam, waar ze een rol zou hebben in aflevering 14, over de Vuurlandse indianen en de missie.

Naar aanleiding van het Darwinjaar werkt Canvas samen met de VPRO aan het project "Beagle, in het kielzog van Darwin". De 35-delige televisiereeks, waarin de clipper Stad Amsterdam twaalf maanden lang de befaamde route volgt die Charles Darwin tussen 1831 en 1836 met het schip de Beagle aflegde, startte op woensdag 16 september. Darwins latere evolutietheorie vloeide voort uit die reis.

(DES)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud