Advertentie
Advertentie

Ook in België is aanslag verijdeld dankzij spionage NSA, zegt CNN

Het controversiële programma van de Amerikaanse autoriteiten om gegevens van telefonie en internetverkeer te vergaren, heeft ertoe geleid dat meer dan vijftig plannen voor terreuraanslagen in twintig landen ter wereld werden verijdeld. Ook in België werd in 2008 een aanslag op die manier verijdeld. Dat meldde CNN gisteren. De Amerikaanse nieuwszender baseert zich daarbij op gerechtelijke documenten.

De spilfiguur in de zaak zou de Marokkaans-Belgische Malika El Aroud zijn. Die Brusselse vrouw werd in 2010 in Brussel veroordeeld tot acht jaar cel wegens het opzetten en aansturen van terreurnetwerken.

De Amerikaanse autoriteiten zouden daarbij e-mails, van de servers van Microsoft en Yahoo! , onderschept hebben en die overgedragen hebben aan de Belgische autoriteiten. Dat gebeurde in 2008. In december van dat jaar pakten de Belgische ordediensten in onze hoofdstad leden van een cel van het terreurnetwerk al-Qaeda op, van wie ze vermoedden dat ze een zelfmoordaanslag voorbereidden, aldus CNN. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud