Advertentie

Ook Joël Schraenen overgebracht naar gevangenis van Lantin

Niet alleen Marcel Habran, maar ook medebeschuldigde Joël Schraenen is overgebracht naar de gevangenis van Lantin. De brief waarin sprake was van ontsnappingsplannen van Habran, had immers ook betrekking op Schraenen. Dat is vernomen bij een familielid van Habran.

Verschillende kranten meldden zondag dat Habran zaterdag in hongerstaking is gegaan tegen zijn overplaatsing van de gevangenis van Hoei naar de afdeling met verscherpte veiligheidsmaatregelen van de gevangenis van Lantin. Die overplaatsing gebeurde vrijdag, omdat in een anonieme brief werd beweerd dat Habran ontsnappingsplannen zou hebben.

De overplaatsing wordt bevestigd door Henri Habran, de zoon van Marcel, en in politiekringen.

Habran ontkent ontsnappingsplannen te hebben en ziet in de gebeurtenissen een manoeuvre van het openbaar ministerie tegen hem. Het zou zo maandag opnieuw aan het woord willen komen, terwijl het dat normaal niet meer kan, net alvorens het hof en de juryleden aan de deliberaties over de strafmaat beginnen, zo luidt het.

De federaal procureur vorderde tijdens het assisenproces in Luik een gevangenisstraf van 25 jaar voor de 75-jarige Habran, en een celstraf van 35 jaar voor Schraenen.

De zoon van Habran laat nog weten dat zijn vader in 1974 al eens in hongerstaking ging. Hij hield die toen veertig dagen vol. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud