Ook onderwijspersoneel en ambtenaren krijgen extra ouderschapsverlof

Het koninklijk besluit dat de vierde maand ouderschapsverlof invoert voor overheidspersoneel, verschijnt later deze week in het Staatsblad. Dat meldt minister van Werk Monica De Coninck (sp.a). Het Vlaamse niveau heeft intussen toestemming om zijn eigen regeling aan te passen in afwachting van de publicatie van het federale besluit, zodat ook het onderwijzend personeel binnenkort eveneens de vierde maand ouderschapsverlof kan gebruiken.

Eerder op de dag had N-VA-Kamerlid Miranda Van Eetvelde aangeklaagd dat alleen werknemers uit de privésector en bij lokale besturen in aanmerking komen voor de extra maand ouderschapsverlof, maar dat voor de werknemers uit de publieke sector en het onderwijs geen aparte regeling werd uitgewerkt.

Voor het personeel uit de publieke sector verschijnt eerstdaags het kb in het Staatsblad. Minister De Coninck preciseert dat, zoals voor alle vormen van loonbaanonderbreking, het federale niveau enkel het kader en de uitkeringsvoorwaarden schetst. De betrokken overheden moeten dat recht dan concreet toekennen in hun eigen besluiten of statuten. Vlaanderen mag in afwachting van de publicatie van het federale besluit zijn eigen regeling aanpassen, zodat ook onderwijspersoneel van de regeling kan genieten. (DTM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud