Ook pestschandaal bij ArcelorMittal in Gent

Nauwelijks een week nadat de pestaffaire in het Waalse bedrijf MACtac bekend raakte, komt nu ook in Vlaanderen een schandaal aan het licht. Bij staalreus ArcelorMittal in Gent moest de 32-jarige arbeider S.D.C. ruim een jaar lang vernederingen ondergaan van zijn twee bazen, schrijft Het Laatste Nieuws.

De twee bazen, met elk meer dan 15 jaar dienst, haalden voortdurend "grapjes" uit en lachten met hem. Al snel gingen de "spelletjes" verder. "Ze beschimpten S. voortdurend", getuigt een ACV-vakbondsafgevaardigde. De pesterijen werden ook fysiek. "Ze dwongen hem bijvoorbeeld om zijn broek uit te trekken en dan bekribbelden ze zijn edele delen en achterwerk met een alcoholstift. Ook bonden ze hem vast op een laadbak van een jeep en reden hem zo door het hele bedrijf."

Toch onderging S.D.C. de vernederingen lijdzaam. Een jaar lang hield hij de lippen stijf op elkaar. Tot de vrouw van S.D.C. begin deze maand naar de directie stapte en onmiddellijk maatregelen eiste. Het bedrijf twijfelde geen seconde en ontsloeg J.D. en J.M.

"Dat is ook logisch", zegt woordvoerder Jan Cornelis. "Pesterijen kunnen we absoluut niet dulden." Het is niet de eerste keer dat ArcelorMittal met pesterijen te maken krijgt. "Elk jaar moeten we wel mensen ontslaan om 'sanctionele redenen', zoals pesten. Het is normaal dat er in een bedrijf met 4.700 werknemers af en toe rotte appels tussen zitten." (LEE)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud