Ook premier Elio Di Rupo brengt hulde aan afscheidnemende Charles Picqué

Elio Di Rupo brengt vanmiddag, naar aanleiding van het Irisfeest, hulde aan afscheidnemend Brussels minister-president Charles Picqué. De premier wil hem bedanken voor "zijn jarenlange inzet, engagement en passie voor Brussel".

Picqué heeft volgens Di Rupo gedurende meer dan 20 jaar zijn stempel gedrukt op het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. "Hij heeft al die jaren het voortouw genomen in de ingrijpende transformatie die onze hoofdstad en haar 19 gemeenten hebben gekend. De essentiële bijdrage die Picqué heeft geleverd aan de opbouw en ontwikkeling van het Brussels Gewest zal lang herinnerd worden", aldus Di Rupo. "Bescherming van de belangen van de Brusselaars, stadsvernieuwing, economische politiek, versterking van de sociale cohesie en de verbetering van de veiligheid stonden steeds centraal in zijn actie."

Voor Di Rupo is Picqué altijd een politicus geweest die burgers samenbrengt en is hij een bruggenbouwer bij uitstek. "In een veranderend België is hij er in geslaagd om beide gemeenschappen in het tweetalige Hoofdstedelijk Gewest harmonieus te laten samenwerken en tegelijkertijd een uniek Brussel-gevoel te creëren", aldus de premier. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud