Oorzaak brand Nieuwstraat hoogstwaarschijnlijk bij bouwwerken

De oorzaak van de brand die vorige week dinsdag heel wat schade aanrichtte aan drie panden in de Brusselse Nieuwstraat, is hoogstwaarschijnlijk te zoeken in de bouwwerken die op de bovenste verdiepingen van die panden aan de gang waren. Dat is de conclusie van de branddeskundige die het Brusselse parket had aangesteld. "Volgens de deskundige is er geen enkel verdacht element, niets dat wijst op een criminele oorzaak", zegt parketwoordvoerster Anja Bijnens.

De brand in de Nieuwstraat brak vorige week dinsdagavond uit op de bovenste verdiepingen van drie panden, waar de winkels H&M, Forever 21 en Hema hun vestigingen hadden. Die winkels, op de benedenverdieping, werden gevrijwaard maar het vuur richtte wel heel wat schade aan op de bovenverdiepingen, waar appartementen in aanbouw waren. Bij de brand raakten ook twee Brusselse brandweerlui lichtgewond.

Het Brusselse parket stelde een branddeskundige aan en die heeft na twee plaatsbezoeken geoordeeld dat er geen redenen zijn om een criminele oorsprong te vermoeden. "Volgens de deskundige moet de oorzaak hoogstwaarschijnlijk gezocht worden in de werkzaamheden", aldus het Brusselse parket.

Na het laatste plaatsbezoek zaterdag heeft de deskundige de plaats van de brand vrijgegeven. De drie winkels die nog gesloten waren, Hema, Forever 21 en H&M, kunnen hun deuren opnieuw openen. (DTM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud