Advertentie

Oostende herdenkt James Ensor met klassiek concert en bloemenhulde

Aan de Onze-Lieve-Vrouw Ter Duinenkerk in Mariakerke heeft stad Oostende een jaarlijkse herdenking van James Ensor gehouden. Schepen Krista Claeys en enkele vertegenwoordigers van culturele verenigingen legden bloemen neer op het graf van de kunstschilder. Voordien was er in de kerk een concert door het koperkwintet van het Muntorkest.

De Ensorherdenking met bloemenhulde vindt elk jaar plaats. Zaterdag 13 april is het exact 153 jaar geleden dat Ensor in Oostende geboren werd.

Even na 16 uur legde CD&V-schepen Claeys als eerste een bloemstuk neer op het graf van Oostendes beroemdste schilder. Daarna volgden een hele reeks andere vertegenwoordigers van culturele verenigingen. Onder hen ook Phillip Vandenbossche, directeur-conservator van het Oostendse museum Mu.ZEE.

De lichte regen deerde de ruim 50 toeschouwers niet. De stevige zeebries was wel iets te machtig voor een van de bloemstukken.

Daarvoor had in het door Ensor zo geliefde "Duinenkerkje" al een klassiek concert plaatsgevonden. Een uur lang bracht het koperkwintet van het orkest van de Brusselse Munt kamermuziek van uitsluitend Belgische componisten. De Onze-Lieve-Vrouw Ter Duinenkerk zat afgeladen vol voor het concert. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud