Oosterweel: na tien jaar studeren regering eens over nieuwe studie

De Vlaamse regering heeft beslist om niet te beslissen en koopt daarmee tijd die er niet is. Dat zegt oppositiepartij Open Vld naar aanleiding van de studie die de ploeg-Peeters bestelt over de haalbaarheid van een tunnel in plaats van de zogenaamde Lange Wapper. "Kris Peeters schuift de hete aardappel opnieuw voor zich uit", stellen de Vlaamse parlementsleden Dirk Van Mechelen en Annick De Ridder.

"Gisteren liet Kris Peeters nog in een krant optekenen dat de tijd van studeren voorbij was en minder dan 24 uur later kondigt hij aan dat de Vlaamse regering een nieuwe studie bestelt. Qua bochtenwerk kan dat tellen", vindt De Ridder. "Het is duidelijk dat het nieuwe studiewerk de fundamentele tegenstellingen binnen de Vlaamse regering moet camoufleren".

Van Mechelen merkt op dat de tunnelvariant al twee keer is onderzocht. "De Vlaamse regering gaat nu voor de derde keer onderzoeken wat al door twee studies als financieel en technisch onhaalbaar werd bestempeld", luidt het. De Ridder stelt zich ook vragen bij het werk dat de zeven werkgroepen die in oktober van start gingen, hebben verricht. Ze wil dat die nog deze week verslag uitbrengen aan het Vlaams parlement. (ROJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud