Open oorlog bij LDD

Lijst Dedecker, de partij van Jean-Marie Dedecker, kampt met hevige groeipijnen. Terwijl de partij in de peilingen doorstoomt, stijgt de interne spanning naar een kookpunt. Kamerlid Rob Van de Velde, een rijzende ster binnen de partij, trekt zaterdag in De Standaard fel van leer tegen de ondervoorzitter van LDD, Ivan Sabbe.

"Sabbe is iemand die beter eens wat zou werken voor de partij en laten zien dat hij het verdient. Een toontje lager zingen zou geen kwaad kunnen, met zo'n bleke staat van dienst. Nu en dan neerstrijken en uitleggen waarom we fout bezig zijn... Wat een onzin. Als ik moet lezen in de pers dat Sabbe mee geschreven heeft aan het kiesprogramma: dat is totaal niet waar, dat is pure perceptie", zegt Van de Velde.

Bronnen binnen LDD bevestigen dat er inderdaad teleurstelling heerst over Sabbes engagement. Ook Jürgen Verstrepen krijgt er van langs van Van de Velde. Die vraagt van Verstrepen "dat het engagement er moet zijn, duidelijk zichtbaar".

Volgens Van de Velde is de kandidatuur van de spoedarts Luc Beaucourt ook doelbewust getorpedeerd, door mensen binnen de partij. "Mensen met goede intenties worden meteen afgemaakt", stelt Van de Velde. (SAG)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud