Advertentie
Advertentie

Open Vld heeft investeringsplan met zeven projecten

Open Vld schuift zeven investeringsprojecten naar voor waarmee de volgende Vlaamse regering de economische crisis te lijf zou moeten gaan. De komende jaren moet er volgens de liberalen fors geïnvesteerd worden in de innovatie van sectoren als energie, logistiek, gezondheidszorg en voeding. Het plan kost naar schatting 4 miljard euro, geld dat van de kapitaalmarkt moet komen.

Zoals bekend vindt Open Vld dat de crisis op Europees niveau moet worden aangepakt. Lijsttrekker Guy Verhofstadt pleit voor een Europees herstelplan van 400 miljard euro. Overheden zitten krap bij kas, en daarom willen de liberalen het nodige geld ophalen via de uitgifte van Europese obligaties. "Je moet het geld halen waar het zit, met name op de kapitaalmarkt", zei Verhofstadt woensdag.

Voor de Vlaamse invulling van dat herstelplan, goed voor zowat 1 procent of 4 miljard euro, schuift Open Vld zeven projecten naar voor. In de energiemarkt moet er een ommekeer komen, zodat iedereen ook een stukje producent wordt. De digitale infrastructuur van Vlaanderen moet bij de Europese top behoren. Digitalisering moet ook zorgen voor innovatie in de logistieke sector en de gezondheidszorg. En met investeringen moet Vlaanderen ook aan zijn koppositie inzake biomedisch onderzoek behouden en de innovatie in de voedingsindustrie stimuleren. Een intelligent transportsysteem moet ten slotte zorgen voor vlotter en veiliger verkeer. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud