Open Vld kiest op 5 december opvolger voor Verhofstadt

Open Vld kiest op 5 december een nieuwe voorzitter. Dat hebben de Vlaamse liberalen zaterdag unaniem beslist aan het einde van hun fractiedagen in Oostende. Huidig interimvoorzitter Guy Verhofstadt, die na de verkiezingsnederlaag van 7 juni als eerste ondervoorzitter het roer overnam van Bart Somers aan het hoofd van de partij, zal daarbij geen kandidaat zijn. Het is de bedoeling dat de fakkel wordt doorgegeven aan een volgende generatie.

De kandidaat-voorzitter zal zich samen met twee "running mates" moeten voorstellen. Het gaat daarbij om een ondervoorzitter als politiek secretaris en een ondervoorzitter voor de politieke organisatie. Bedoeling is dat ze zich als een team aan de leden presenteren.

De belangrijkste taak van de nieuwe voorzitter en zijn ondervoorzitters wordt het tot stand brengen en het uitdragen van het nieuwe politieke project.

De tweedaagse in Oostende was vooropgesteld om een grondige evaluatie te maken van de verkiezingen, waarna Open Vld op Vlaams niveau uit de meerderheid verdween. Ter voorbereiding trok Verhofstadt langs de verschillende provincies, waar lokale mandatarissen zelf hun analyses of suggesties mochten aanbrengen. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud