Open Vld moet aan authenticiteit winnen en geloofwaardigheid herstellen

De nieuwe Open Vld-voorzitter moet de partij helpen om terug geloofwaardig te worden en aan authenticiteit te winnen. Dat heeft Open Vld-minister Annemie Turtelboom gezegd in De Zevende Dag (één). Zelf noemt ze het "zeer onwaarschijnlijk" dat ze kandidaat is om partijvoorzitter te worden.

De Vlaamse liberalen moeten op zoek naar een nieuwe voorzitter nu Alexander De Croo vicepremier wordt in de federale regering. Turtelboom vindt dat De Croo daar op zijn plaats zit: hij heeft het regeerakkoord mee onderhandeld en kan goed met cijfers overweg, wat goed is in moeilijke begrotingstijden.

De taak van de nieuwe voorzitter is vooral de geloofwaardigheid herstellen, zegt Turtelboom. "Het is duidelijk dat we moeten herbronnen, dat we aan diepte moeten winnen en scherper moeten worden en dat we vooral aan authenticiteit moeten winnen".

Turtelboom wil wel niet gezegd hebben dat De Croo het als voorzitter niet goed heeft gedaan. "Ik geloof niet in het zwarte pieten doorschuiven. Je bent als groep verantwoordelijk voor het resultaat".

Over de federale begroting zegt Turtelboom dat Open Vld drie prioriteiten heeft: de begroting moet "op orde" blijven, er moeten maatregelen komen om de competitiviteit van de bedrijven te vrijwaren en er moeten voldoende middelen gaan naar veiligheid.

(BRUNO FAHY)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud