Advertentie

"Open Vld moet zich beraden over koers asiel en migratie"

Open Vld zal zich moeten beraden of de manier waarop ze zich opstelt in het dossier rond asiel en migratie, wel goed is voor de samenleving en de partij zelf. Dat zei de aftredende Vlaamse fractieleider, Sven Gatz, zondag in De Zevende Dag. "We zitten in de regering om oplossingen te vinden", voegde hij eraan toe.

Sinds de federale verkiezingen van juni 2007 zit het dossier asiel en migratie muurvast wegens onoverbrugbare meningsverschillen tussen de PS en cdH enerzijds, en de minister voor Asiel en Migratie, Annemie Turtelboom (Open Vld), anderzijds. De discussie draait vooral rond een omzendbrief met regularisatiecriteria die er moet komen, maar er nog altijd niet is.

Net zoals zijn voorganger Yves Leterme trok premier Herman Van Rompuy het dossier naar zich toe, tot nu toe zonder succes. Het is alvast één van de vijf werven waar de eerste minister de komende weken werk wil van maken.

In een interview verklaarde Open Vld-vicepremier Karel De Gucht voor de verkiezingen openlijk dat zijn partij helemaal geen oplossing wil voor het dossier. Nu de Vlaamse liberalen van de kiezer een pandoering kregen en uit de Vlaamse regering dreigen te worden gekegeld, moeten ze zich over zo'n houding beraden, meent Gatz. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud