Open Vld ontkent bij Jurgen Ceder te hebben gepolst

Op geen enkel moment is er vanuit Open Vld Dilbeek of nationaal contact geweest met Jurgen Ceder met de vraag om lid te worden of op een lijst te gaan staan. Dat stelt Open Vld-voorzitter Alexander De Croo maandag na suggesties dat zijn partij had gehengeld naar de kandidatuur van de gewezen Vlaams Belang-senator.

N-VA-voorzitter Bart De Wever verklaarde eerder op de dag, in de marge van een persconferentie in Antwerpen, dat Jurgen Ceder eerder door een andere partij was benaderd. In een interview met Radio 1 citeerde hij de Vlaamse liberalen niet expliciet, maar tussen de regels leek hij ze wel te viseren.

"Daar zou nooit sprake van kunnen zijn. Wij hebben duidelijke regels rond mandatarissen van extreemrechts", luidt het echter bij Open Vld. De Vlaamse liberalen betreuren dat N-VA-voorzitter De Wever "dergelijke leugens" de wereld instuurt. "Hij zou beter zelf in de spiegel kijken en zich afvragen hoe zijn partij met extreemrechts moet omgaan".

Ook de Dilbeekse Open Vld-voorzitter, Marc Willen, ontkent dat Ceder werd gepolst. "Als voorzitter van Open Vld Dilbeek kan ik bevestigen dat alle onderhandelingen door mijzelf zijn gedaan en dat Jurgen Ceder nooit benaderd werd. Noch door mij noch door de lijsttrekker Carine Walravens. Enkel wij twee vormden de lijst. Nooit maar dan ook nooit is de naam Ceder in onze partij voorgesteld of ter sprake gekomen", stelt Willen. (FILIP CLAUS)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud