Open Vld pleit voor behoud verlaagd btw-tarief voor renovatie woningen na 2010

Senator Bart Tommelein (Open Vld) pleit voor het behoud van het verlaagd btw-tarief van 6% voor de renovatie van oude woningen. Tommelein is er zich naar eigen zeggen van bewust dat de tering naar de nering gezet moet worden, maar vindt "dat er niet in het wilde weg bespaard moet worden".

Vandaag berichtte Le Soir dat de toekomstige nieuwe regering wegens de besparingsdruk geneigd zou zijn om de maatregel te laten uitdoven. Zonder verlenging, waarvoor een regering met volwaardige bevoegdheden nodig is, dooft de maatregel eind dit jaar automatisch uit.

"Het schrappen van deze maatregel zal verregaande gevolgen hebben", waarschuwt Tommelein. Volgens de fractieleider blijkt het fiscale voordeel, ingevoerd sinds 2000, een echte jobmotor te zijn. "Meer dan 7.500 full-time jobs, waarvan 6.000 voor laaggeschoolden, werden gecreƫerd door de btw-verlaging".

Tommelein beroept zich ook op de bouwbarometer van juli 2010 om te benadrukken dat het herstel in de bouwsector nog precair is. "Hoewel het aantal renovatievergunningen in 2010 licht gestegen is, moet men ook kijken naar het aantal faillissementen in de bouw. In de periode van maart tot mei 2010 steeg het aantal faillissementen met 19% in vergelijking met de eerste drie maanden".

De fractievoorzitter vreest voor een toename van zwartwerk en sociale fraude als de maatregel niet wordt verlengd. (LEE)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud