Advertentie

Open Vld sluit deelname Vlaamse regering niet uit

Open Vld, één van de verliezers van de Vlaamse verkiezingen, sluit deelname aan een nieuwe Vlaamse regering niet uit. Dat zei interim-voorzitter Guy Verhofstadt maandag na afloop van het partijbestuur. Voorwaarde is wel dat er "oplossingen worden aangedragen" op alle niveaus en dat er onder meer een anticrisisstrategie komt.

"We zijn altijd bereid onze verantwoordelijkheid op te nemen, maar dan moeten er wel oplossingen worden aangedragen voor alle problemen", zei Verhofstadt. Dat gaat volgens de liberale voorman niet alleen over Vlaams beleid, maar ook over de communautaire problemen. "En er moet een anticrisisstrategie komen, ook op federaal niveau. We zien dat als een geheel; er moeten goede antwoorden komen op alle terreinen", aldus Verhofstadt.

Na de verkiezingsnederlaag zondag nam Bart Somers ontslag als voorzitter van Open Vld. Verhofstadt neemt als eerste ondervoorzitter over tot er in het najaar voorzittersverkiezingen komen. "Ik ga dat tijdelijk doen", zei Verhofstadt.

De ex-premier feliciteerde nog eens de winnaars van de verkiezingen. Hij zei dat met deze verkiezingen het politieke landschap "moeilijk" is geworden. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud