Open Vld wil constructief meewerken aan interimregering

Hoewel Open Vld een oranje-blauwe formule verkoos, zijn de Vlaamse liberalen bereid mee te werken aan het voorstel dat nu op tafel ligt om tot een interimregering te komen. Dat verklaarde partijvoorzitter Bart Somers maandag na afloop van het partijbureau. Hij wijst erop dat het kartel CD&V/N-VA de PS opnieuw in beeld heeft gebracht. Open Vld blijft een klassieke tripartite afwijzen.

Het voorstel lijkt erin te bestaan een interimregering samen te stellen die aan Vlaamse zijde bestaat uit CD&V/N-VA en Open Vld. Aan Franstalige zijde zou ook de PS mee in bad worden genomen, maar de vraag is of naast de paarse partijen nog iemand aan boord wordt genomen.

Somers "verheelde niet" dat zijn voorkeur uitgaat naar een oranje-blauwe formule, maar "door het falen van de onderhandelingen onder leiding van Yves Leterme, de problemen binnen de christen-democratische formatie en de vraag van het kartel naar een brede meerderheid", aldus Somers, lijkt die piste niet meer haalbaar.

De partijvoorzitter stelde dat je niet alleen moet dromen van de beste formule, maar ook naar de meest haalbare formule moet gaan. Hij blijft alleszins gekant tegen een uitbreiding van de regering aan Vlaamse kant met de socialisten. Open Vld blijft geloven dat dit geen werkbare formule oplevert. (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud