Openbaar aanklager eist vernietiging Fortis-arrest

Het parket-generaal bij het Hof van Cassatie wil dat het omstreden Fortis-arrest van 12 december vorig jaar volledig wordt vernietigd. Dat vernam De Tijd uit goede bron. De vernietiging zou betekenen dat de klok helemaal wordt teruggedraaid naar de eerste uitspraak in de Fortis-rechtszaak, door de Brusselse rechtbank van koophandel.

Ook de verschillende aandeelhoudersvergaderingen die Fortis na het arrest moest organiseren, zouden dus voor niets zijn geweest. Het zou ook betekenen dat de Fortis-holding onterecht miljoenen euro's heeft verloren door de gevolgen van het arrest van het Brusselse hof van beroep.

De advocaten van Fortis, BNP Paribas en de staatsholding FPIM stapten begin dit jaar naar het Hof van Cassatie om het controversiële arrest in de Fortis-zaak aan te vechten. Deze week heeft het parket-generaal in die zaak zijn conclusies neergelegd.

Het parket-generaal besluit dus dat het arrest vernietigd moet worden. Het Brusselse hof van beroep zou in zijn arrest hebben nagelaten te antwoorden op een cruciaal argument dat de staatsholding FPIM tijdens het proces had opgeworpen.

Het is de bedoeling dat het Hof van Cassatie zich op 12 februari uitspreekt over de zaak. (KWO)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud