Openbaar ministerie gaf geen goedkeuring voor vertonen video busongeval Sierre

Het openbaar ministerie van het Zwitserse kanton Wallis heeft vooraf niet ingestemd met het vrijgeven van de videobeelden van het busongeval in Sierre. "Hij heeft nooit beslist noch gewild dat deze opname verspreid zou worden", klinkt het vandaag in een persbericht dat ondertekend werd door de procureur van het kanton. "Het gaat om een persoonlijk initiatief waarvan de verantwoordelijkheid volledig toekomt aan de dader."

In de Zwitserse media deed de afgelopen dagen nog het gerucht de ronde dat het openbaar ministerie met de verspreiding van de videobeelden haar transparantie wou aantonen. Eerder werd gemeld dat de procureur akkoord zou gegaan zijn om fragmenten van de video te laten tonen, maar dat hij niet opgezet was met een integrale uitzending van de video.

Op de beelden van een bewakingscamera in de tunnel zijn de eerste vijftien minuten na het dodelijke ongeval te zien, met kinderen die uit de bus klauteren en voorbijrijdende automobilisten die stoppen alvorens de hulpdiensten arriveren. Bij het busongeval op 13 maart 2012 kwamen 28 Belgen om, onder wie 22 schoolkinderen. (BGY)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud