Opendeurdag Europees Parlement trekt 18.000 bezoekers

Verschillende duizenden mensen hebben gebruikgemaakt van het Feest van Europa om de Europese instellingen in Brussel te bezoeken. Alleen al het Europees Parlement trok 18.000 geïnteresseerden, nog een pak meer dan de 15.000 van vorig jaar. Die bezoekers konden in debat treden met EU-parlementsleden van verschillende fracties en hebben dat ook gretig gedaan, zegt Delphine Colard, persattaché van het Europees Parlement.

"De bezoekers waren duidelijk heel geïnteresseerd en geboeid", zegt de persattaché. "Tijdens de debatten hebben ze telkens een heel boeiende uitwisseling van ideeën gehad met de verkozenen, over heel wat actuele thema's. Ook bij de rondleiding werd er vlot van gedacht gewisseld tussen bezoekers en standhouders, het was veel meer dan gewoon wat foldertjes uitdelen."

Naast het Europees Parlement hielden ook de Europese Commissie, de Europese Raad, het Economisch en Sociaal Comité en het Comité der Regio's een opendeurdag, die heel wat volk trok. Een treintje bracht de bezoekers langs de verschillende instellingen.

Omdat 2012 is uitgeroepen tot Europees jaar van het actief ouder worden en de intergenerationele dialoog, was op het Luxemburgplein, voor het parlement, een heel infodorp rond dat thema opgesteld. Ook daaraan brachten velen een bezoek, aldus Delphine Colard. (KAV)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud