Advertentie

Opnieuw ruim 2.000 deelnemers voor Ventourist/Ventousiast

Ruim tweeduizend doorgaans beginnende wielerliefhebbers hebben zaterdag in Frankrijk opnieuw de Mont Ventoux beklommen; sommigen zelfs meermaals. Wegens de felle wind zetten de organisatoren om 19.30 uur het evenement stop. Volgens algemeen directeur Jo Schreurs van organisator Sporta is het tijd om zich te bezinnen over het reduceren van de actie Ventourist/Ventousiast van 24 naar 12 uur.

De beklimming van de 1.912 meter hoge reus van de Provence is de apotheose van een bewegingscampagne die de vzw Sporta samen met het Vlaamse ministerie van Sport organiseert. Doel van de actie is mensen aan het sporten te krijgen. Die gaat in oktober van start met allerlei activiteiten en vanaf maart worden uitgepijlde fietstochten georganiseerd.

Exact 2.077 wielertoeristen verzamelden vanaf zaterdagochtend om half acht aan de voet van de Mont Ventoux. Onder hen traditioneel een aantal bekende Vlamingen, zoals acteur Tom Van Dyck, fotografe Lieve Blancquaert, journaliste Annemie Struyf, acteur Ben Rottiers en gewezen gele truidrager Marc Wauters, die de Limburgse gedeputeerde Hilde Claes de Mont Ventoux hielp overwinnen. Terwijl voor de meesten de uitdaging erin bestaat de berg eenmaal te beklimmen, waren er ook dit jaar deelnemers die drie- of viermaal de top bereikten, met uitschieters tot zeven keer.

(SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud