Opnieuw treinverkeer op noord-zuidverbinding (update)

De actie van de socialistische spoorvakbond, die het treinverkeer op de noord-zuidverbinding vanaf 9 uur onmogelijk maakte, is om 10 uur beëindigd. "De treinen kunnen opnieuw in beide richtingen rijden", zei Frédéric Petit, de woordvoerder van Infrabel, de beheerder van het Belgische spoorwegnet.

"Het is moeilijk in te schatten hoelang er nog vertragingen zullen zijn, maar uit ervaring weten we dat er tot in de vroege namiddag gevolgen zullen zijn", wist Petit. "Nieuwe acties kunnen echter voor een sneeuwbaleffect zorgen", vreesde de Infrabel-woordvoerder.

Van 9 tot 10 uur stond een aantal actievoerders op de sporen in het station Brussel-Zuid en blokkeerden zo het treinverkeer in de richting van Brussel-Centraal.

Ook de actie op de as Charleroi-Brussel is volgens Petit afgelopen. Daardoor is er wel nog vertraging van het treinverkeer richting Mechelen en Antwerpen.

"Vanaf 10 uur is een nieuwe actie gestart op de spoorlijn Brussel-'s Gravenbrakel. Mensen uit de rand rond Brussel zullen daarvan hinder ondervinden", besluit Petit. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud