Advertentie
Advertentie

Opnieuw wachtrijen voor inschrijving in Vlaamse scholen

In verschillende steden in Vlaanderen staan er opnieuw wachtrijen van ouders die hun kind willen inschrijven. De grootste problemen doen zich voor in Brussel en Antwerpen, maar er zijn ook inschrijvingsfiles in Leuven. De decreetwijziging waardoor lokale overheden zelf hun inschrijvingsbeleid kunnen vormgeven, zorgt voor grote regionale verschillen.

Volgens de Vlaamse minister van Onderwijs, Frank Vandenbroucke (sp.a), ligt een gebrek aan onderlinge afspraken tussen de scholen aan de basis van de wachtrijen.

Alle steden hebben een eigen aanpak van het inschrijvingsbeleid. Gent is de voorbeeldstad, zo zegt een woordvoerder van Vandenbroucke. Er staan geen rijen, omdat daar in het Lokaal Overlegplatform (LOP) werd beslist dat alle scholen een centraal inschrijvingsregister zullen gebruiken. Ouders kunnen zich op internet aanmelden om hun kind in te schrijven en creƫren zo een virtuele wachtplaats, waardoor het niet nodig is voor de school te kamperen.

De bedoeling was zo'n systeem ook in Antwerpen in te voeren vanaf dit jaar, maar de scholen kwamen niet tot een onderling akkoord. Daardoor blijft "wie eerst komt, eerst maalt" de regel. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud