Opnieuw wateroverlast in Torhout

De regenval van zaterdagavond heeft het West-Vlaamse Torhout opnieuw zwaar getroffen. Heel wat straten stonden onder water. Volgens schepen van Openbare Werken Eddy De Ketelaere moet een waterbekken soelaas brengen.

Een maand na de zware wateroverlast werd Torhout in de nacht van zaterdag op zondag opnieuw getroffen door de zware regenval. "De problemen zijn hier begonnen om 21 uur. Dan kregen we onze eerste oproep", verduidelijkt het brandweerkorps van Torhout. "Het heeft geduurd tot 3 uur zondagochtend tot de meeste problemen voorbij waren." De brandweer was snel ter plaatse met zandzakjes, waardoor de materiële schade meevalt.

"Het is toch wel bizar te noemen. Twee keer problemen in een maand tijd", vindt ook schepen De Ketelaere. "Gelukkig stopte het net op tijd met regenen. Het was niet zo erg als midden juni, maar het ging wel die richting uit. Aan de riolering zal het alvast niet liggen. De diameter is groot genoeg en Infrax verzekert ons dat die op tijd wordt uitgekuist. Maar begin augustus zitten we nog eens samen."

"De problemen en knelpunten zijn gekend", zegt De Ketelaere. "Het enige wat soelaas kan brengen is een bufferbekken. Op die manier kunnen we het water gericht sturen richting Kortemark. Dat bekken moet er dit jaar nog komen."

(COR 125)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud