Advertentie
Advertentie

Oppositie hekelt zoveelste ministerswissel op Welzijn

In het Vlaams parlement heeft de oppositie kritiek geuit op de ministerwissel in de Vlaamse regering. Met Veerle Heeren levert CD&V de derde minister van Welzijn in deze legislatuur. Minister-president Kris Peeters (CD&V) ontkent dat de Vlaamse regering een "B-ploeg" is die "onder curatele" staat van de federale regering.

CD&V maakte van de wachtlijsten in de zorgsector een speerpunt in de campagne voor de Vlaamse verkiezingen van 2004. Volgens de oppositie heeft CD&V die belofte niet ingelost. "Na bijna vijf jaar Vlaams beleid zijn de wachtlijsten vandaag langer dan toen uw voorganger het voor het zeggen kreeg", zei Filip Dewinter (Vlaams Belang). Ook Mieke Vogels (Groen! ), in de vorige legislatuur minister van Welzijn, stelde dat er van die verkiezingsbelofte "helemaal niets in huis is gekomen".

N-VA, Vlaams Belang en Lijst Dedecker betreurden dat politici nog al te vaak de overstap naar het federale niveau als een promotie zien. "Het is opnieuw pijnlijk duidelijk dat het Vlaams parlement nog steeds niet als volwaardig wordt aanzien. Jürgen Verstrepen (LDD) sprak van een "interimregering" waar de ministers op vraag van hun partijhoofdkwartier moeten overstappen naar de federale regering. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud