Opsporingsonderzoek naar psychiater van Lhermitte

Het parket gaat een opsporingsonderzoek openen tegen dokter Diederik Veldekens, wegens het niet-verlenen van hulp aan een persoon in nood. Dat heeft advocaat-generaal Pierre Rans donderdag verklaard tijdens zijn requisitoir voor het hof van assisen van Waals-Brabant.

Veldekens was de behandelende psychiater van Geneviève Lhermitte voor zij op 28 februari 2007 haar vijf kinderen met messteken om het leven bracht. Hij ontving op 13 en 27 februari 2007 twee brieven met vragen om hulp van Lhermitte. De arts heeft haar na het tweede schrijven niet ontvangen, ondanks de brief waarin ze verklaarde te willen sterven met haar vijf kinderen. Voor de experten-psychiaters, die door het hof werden gehoord, hadden die brieven moeten uitmonden in een beslissing tot een spoedopname in een ziekenhuis.

Het bestaan van de handgeschreven brieven werd door dokter Veldekens niet bekendgemaakt tijdens het gerechtelijke onderzoek. Pas vorige week onthulde hij voor het assisenhof het bestaan van de brieven. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud