Optocht door Gent voor muffinman

In de Gentse binnenstad nemen een honderdtal mensen deel aan een optocht om steun te betuigen aan "muffinman" Steven De Geynst. De 51-jarige man uit Temse verschijnt voor het Gentse hof van beroep, nadat hij vorig jaar werd veroordeeld tot zes maanden celstraf met uitstel voor de diefstal van twee zakken met misbakken muffins uit een afvalcontainer aan een supermarkt in Rupelmonde.

De Geynst haalde op 22 maart 2010 twee zakken muffins uit de afvalcontainer op een parkeerterrein aan een vestiging van GB in Rupelmonde. Hij wou daarna wegfietsen, maar werd tegengehouden door het personeel van het warenhuis. De politie kwam ter plaatse en de man werd opgepakt. Hij werd gedagvaard voor diefstal met geweld, omdat hij zich had verzet tegen het supermarktpersoneel.

De correctionele rechtbank van Dendermonde veroordeelde de man in mei vorig jaar tot zes maanden celstraf met uitstel. De verdediging van de man had de vrijspraak gevraagd, omdat het om weggegooide producten ging waarvan niemand nog eigenaar zou zijn.

De Geynst tekende beroep aan en hoopt voor het Gentse hof van beroep opnieuw op de vrijspraak. Een honderdtal sympathisanten stapt met dezelfde eis momenteel van de Korenmarkt door de binnenstad naar het gerechtsgebouw aan het Koophandelsplein. Ze verzetten zich tegen voedselverspilling en scanderen slogans als "Waar is uw geweten? Muffins kan je eten" en "Geen straf voor Steven". (MVL)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud