Opvang asielzoekers: demonstratie voor kabinet van Wathelet

Een twintigtal demonstranten heeft woensdagmiddag betoogd voor het kabinet van staatssecretaris voor Migratie en Asielbeleid Melchior Wathelet in Brussel. Ze eisen meer opvangplaatsen voor asielzoekers.

"Er is niets veranderd sinds de aankondiging vorige week dat verschillende kazernes beschikbaar zouden worden gesteld voor asielzoekers", vertelt Oscar Flores, woordvoerder van het CRER (Coordination contre les Rafles, les Expulsions et pour la Régularisation).

De vereniging wil met de actie aanklagen dat de federale regering nog geen middelen vrijmaakte sinds de aankondiging vorige week van het kernkabinet dat er 2.000 bijkomende opvangplaatsen zouden komen in vier kazernes (Bierset, Bastenaken, Weelde en Houthalen-Helchteren) en in de toekomstige lokalen van de civiele bescherming in Gembloux.

Volgens verschillende verenigingen leven meer dan 6.000 mensen op straat, die wachten op regularisatie.

"In 2000 waren er drie keer meer regularisaties en toen waren er geen problemen met opvang. Vandaag zijn er drie keer minder asielzoekers en zegt men ons dat het opvangnetwerk verzadigd is. Dat bewijst dat een gebrek aan middelen de kern uitmaakt van het probleem", aldus nog Oscar Flores.

Een delegatie werd rond 12.45 uur ontvangen door de kabinetschef van staatssecretaris Melchior Wathelet. (MDP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud