Oranje-blauw wil meer jobs creëren dan paars

De oranje-blauwe onderhandelaars zetten zaterdag tot in de vooravond de discussie over het sociaal-economische luik uit het toekomstige regeerakkoord voort. Ze raakten het over enkele dossiers al eens.

De onderhandelaars sneden vrijdag al de eerste twee luiken aan van het hoofdstuk over de arbeidsmarkt en ondernemen. De eerste lezing van het eerste luik - over ondernemerschap, innovatie en het investeringsklimaat - is zo goed als afgerond, maar dat wil niet zeggen dat er al een akkoord over bestaat.

Het tweede luik, over de arbeidsmarkt, is ook een vette kluif. De discussie daarover verliep naar verluidt ook stroef.

De toppolitici zetten zaterdag vanaf 09.00 uur het debat over dit luik verder. In de omgeving van de formateur viel te vernemen dat er vooruitgang wordt geboekt en over een aantal dossiers al overeenstemming bestaat.

Zo raakten de mogelijk toekomstige coalitiepartners het bijvoorbeeld eens over een nieuw loopbaanbeleid, met maatregelen die de hele carrière overspannen en onder meer de relatie tussen arbeid en gezin moeten verbeteren.

Daarnaast werd beslist dat er in het voorjaar van 2008 een werkgelegenheidsconferentie wordt georganiseerd. Het is de ambitie van oranje-blauw om meer jobs te creëren dan de voorbije jaren het geval was. (SER)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud