Oranje-blauw zoekt sociaal-economisch kaderakkoord

Het blijft de ambitie van de oranje-blauwe onderhandelaars om woensdagavond de grote lijnen van het ontwerp-regeerakkoord klaar te hebben, met uitzondering van de begroting en de staatshervormingen. Toch blijven er ook nog een reeks andere knelpunten op de tafel liggen, zoals het al of niet beperken in de tijd van de uitkeringen. Dat hebben de Franstalige onderhandelaars woensdagochtend voor de start van de gesprekken bevestigd.

Dinsdagavond bereikten de onderhandelaars een akkoord over het sociale luik van het ontwerp-regeerakkoord. Oranje-blauw kwam onder meer overeen om de uitkeringen, pensioenen en kinderbijslagen te koppelen aan de welvaart. Zowel MR-onderhandelaar Charles Michel als cdH-voorzitster Joëlle Milquet benadrukten het belang van die beslissingen.

Woensdagochtend rond 09.00 uur werd gestart met het herlezen van de teksten van dinsdagavond. Er staan naar verluidt nog enkele zaken "tussen haakjes". Om 10.00 uur start een nieuwe plenaire vergadering. Enkele dossiers worden sowieso doorgeschoven naar de bespreking van de begroting, die volgende week gepland is. Onder meer het beperken van de uitkeringen in de tijd.

Op die manier hopen de oranje-blauwe onderhandelaars al tegen woensdagavond een akkoord rond het sociaal-economische te bereiken. Al vindt onderhandelaar Charles Michel het "nog te vroeg om dat al te zeggen". (HOA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud