OS 2008: Michel Daerden verstoort Spelen

Michel Daerden, de minister van Sport van de Franse Gemeenschap, is tijdens de Olympische Spelen dronken opgemerkt op de tribunes van het tennis en het hockey. "Michel Daerden heeft een echt drankprobleem, dat weet iedereen", reageert de Vlaamse minister van Sport, Bert Anciaux, donderdag in Het Laatste Nieuws.

Tijdens de tenniswedstrijd in het dubbelspel van Rochus en Darcis tegen de Argentijnen Nalbandian en Cañas, was Daerden, die in de tribune zat, vrij luidruchtig. Daarop keerde Nalbandian zich tot de minister en zei: "Hé daar, jij kent duidelijk de regels van tennis niet".

"Michel Daerden heeft een echt drankprobleem, dat weet iedereen", reageert Anciaux. "Hij is echter niet de enige. Anderen houden het verborgen, maar er wordt nog altijd zwaar gezopen in de politiek. Het ergert me dat al die overdadige alcohol zo vlot gebanaliseerd en zo makkelijk aanvaard wordt."

De woordvoerster van Daerden laat vanuit Peking weten dat "de minister onmogelijk in de kennelijke staat kan geweest zijn waarin hij is beschreven". (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud