Ouders Annick Van Uytsel vragen media om rust

De ouders van Annick Van Uytsel, het 18-jarige meisje uit Diest dat door Roland Janssen werd vermoord, vragen de media om rust, voor zichzelf en voor hun advocaat. Ze danken alle mensen die hen in het verleden en de voorbije dagen gesteund hebben maar willen nu proberen zo goed als mogelijk verder te gaan. De ouders deden hun oproep dinsdag in een korte verklaring die moeder Martine Van Uytsel voorlas op het stadhuis van Diest.

De ouders spraken hun verbondenheid uit met de ouders, familieleden en vrienden van Kevin Paulus en Shana Appeltans, de twee andere slachtoffers van Roland Janssen. "We voelen ons nog meer met hen verbonden nu we weten dat onze kinderen dezelfde angst van dezelfde man hebben moeten doorstaan."

De voorbije dagen zijn ook voor de familie Van Uytsel bijzonder zwaar geweest, aldus de moeder van Annick. Ze herbeleefden de zes dagen voor het lichaam van hun dochter gevonden werd. "Eén vraag is nu beantwoord: wie? Maar direct volgt dan: wat, waar en vooral waarom? Daarbij hadden we, en dat hebben we nog steeds, alle vertrouwen en hoop in het uitstekende werk van de verschillende politiediensten om ook op deze vragen van hen een correct antwoord te krijgen."

"We hebben lang moeten leven met de vragen, nu moeten we verder leven met het antwoord dat we kregen en diegene die nog moeten komen", ging moeder Van Uytsel verder. "Daarom zouden we graag wat rust krijgen, voor ons en voor onze advocaat. Zonder allerlei gissingen." (LEE)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud