"Ouders laten scholen hun kinderen opvoeden"

Negen op de tien Vlaamse leerkrachten vinden dat ouders meer hun verantwoordelijkheid in de opvoeding moeten nemen in plaats van alles over te laten aan scholen. Dat blijkt uit een enquête onder 1.027 leerkrachten van opiniepeilingsbureau iVOX in opdracht van Het Nieuwsblad/De Gentenaar.

Maar liefst 81 procent van de Vlaamse leerkrachten vindt dat ouders de opvoeding van hun kinderen te veel aan de leerkrachten overlaten. Meer dan 90 procent zegt dat ouders beter zelf hun verantwoordelijkheid zouden opnemen in plaats van alles over te laten aan de school en de leerkrachten.

De steekproef werd genomen onder leerkrachten in het kleuteronderwijs, basisonderwijs en het secundair. De grootste groep liet weten wel tevreden te zijn met de manier waarop er met de ouders wordt samengewerkt. De ondervraagde leerkrachten voelen zich ook sterk gewaardeerd: ongeveer 90 procent voelt zich erkend door leerlingen en door de ouders en een iets kleinere groep (78 procent) voelt zich ook door de schooldirectie gewaardeerd. Slechts 15 procent van de leerkrachten liet weten niet opnieuw in het onderwijs te stappen als ze opnieuw zouden kunnen beginnen. ((VKB))

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud