"Overheid moet oplossing vinden voor bezetting kranen"

De Confederatie Bouw (CB) vraagt dat de overheid snel met een oplossing komt voor het probleem van de bezetting van de torenkranen. Dat laat de organisatie dinsdag weten in een persbericht.

"Het is dan wel bouwvakantie, maar op sommige bouwplaatsen wordt al gewerkt. Die kunnen in de problemen raken. En vanaf volgende week, wanneer de bouwvakantie achter de rug is, zal de situatie verergeren als er geen oplossing gevonden wordt", zo vreest de CB.

Volgens de CB moet de overheid op alle niveaus haar verantwoordelijkheid nemen om snel een einde te maken aan het probleem. "Bouwbedrijven worden het slachtoffer van het feit dat de overheid het probleem van de mensen zonder papieren niet oplost", zegt Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw.

De CB heeft begrip voor de moeilijke situatie van de Brusselse politie, die niet bij elke kraan een agent kan plaatsen, maar vraagt wel een verhoogde waakzaamheid. De Confederatie Bouw spoort haar aannemers intussen aan om hun bouwwerven waarop zich torenkranen bevinden, zo goed mogelijk af te sluiten en te beschermen. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud