"Overschotten kunnen best naar goed doel gaan"

Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) raadt zelfstandige voedingswinkels al een tijdje aan om overschotten te geven aan minderbedeelden, voedselbanken, armen- en daklozenverenigingen of OCMW's. Voor zelfstandige handelaars die hun overschotten weg willen geven, maar niet meteen weten aan wie, wil de ondernemersorganisatie als tussenschakel figureren.

Zes Waalse Volksvertegenwoordigers dienden een voorstel tot decreet in om grootwarenhuizen te verplichten hun onverkochte, maar nog bruikbare voedingswaren af te staan aan charitatieve verenigingen, zoniet riskeren ze hun milieuvergunning te verliezen.

Hoewel kleinhandelszaken niet over enorme overschotten beschikken, worden ze af en toe geconfronteerd met voedingswaren die niet verkocht geraken, zegt Christine Mattheeuws, de voorzitter van het NSZ. "Indien die producten niet over datum en nog van goede kwaliteit zijn, raden wij de kleinhandelaars aan om die overschotten weg te schenken aan voedselbanken, armen- en daklozenorganisaties, OCMW's of andere goede doelen."

Voor zelfstandige handelaars die hun overschotten wel weg willen geven, maar niet meteen weten aan wie, wil NSZ als tussenschakel figureren. Samen met de handelaar zal de organisatie dan op zoek gaan naar een lokaal initiatief dat gediend kan zijn met voedingsproducten. (TVP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud