Overval Brussel: Drie vermoedelijke daders geïdentificeerd

De drie vermoedelijke daders van de overval zaterdag op een wisselkantoor in Brussel zijn ter beschikking gesteld van het parket. Dat zei Jean-Marc Meilleur, woordvoerder van het Brusselse parket. Een van de drie, die gedeeltelijke bekentenissen aflegde, werd aangehouden.

De drie verdachten werden zaterdag opgepakt in de De Wautierstraat in Laken, waar een van hen woont. In totaal werden een dertigtal personen opgepakt, maar op basis van hun "persoonsbeschrijving" en "materiële bewijzen" konden de drie vermoedelijke daders geïdentificeerd worden.

Ze werden ter beschikking gesteld van het parket. Een van de verdachten, Jawat (1987), bekende dat hij de bestuurder was van het voertuig bij de mislukte overval. De twee anderen, Ibrahim (1986) en Belkacem (1988), verschijnen later op de dag voor onderzoeksrechter Huguet.

Jawat werd aangehouden voor poging tot diefstal met geweld, poging tot doodslag en bendevorming.

De drie daders waren gekend bij het gerecht voor verschillende feiten, maar zijn nog nooit veroordeeld. Onderzoek moet uitwijzen of ze nog verantwoordelijk zijn voor andere recent gepleegde feiten.

Bij de huiszoeking in de De Wautierstraat werden verschillende wapens gevonden waaronder twee kalasjnikovs, maar het is nog niet duidelijk of ze effectief gebruikt werden bij de overval. (OSN)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud