Overval Brussel: Gewonde agent geopereerd, maar buiten levensgevaar

De politieman die zaterdag ernstig gewond raakte bij de mislukte overval op een wisselkantoor in Brussel is diezelfde avond nog geopereerd. Zijn leven is niet in gevaar, zei Christian De Coninck, woordvoerder van politiezone Brussel-Elsene, zondag. "Maar er wacht hem een lange revalidatie."

"De geblesseerde collega die bij de achtervolging na de overval werd getroffen door drie kogels, is zaterdag geopereerd", zei De Coninck zondag op een persconferentie. "Een kogel werd uit zijn rechterbeen gehaald. De man is momenteel nog verdoofd. Zijn leven is niet in gevaar."

Volgens De Coninck wacht de man "een lange revalidatie". Hij verblijft momenteel in het Brusselse Brugmannziekenhuis.

De politieman was al enkele jaren aan de slag in de zone Brussel-Elsene, nadat hij gewerkt had bij de federale politie. Het gaat om een dertiger, die deel uitmaakt van de anti-overvalbrigade van de Brusselse politie, een eenheid die zich bezighoudt met flagrante delicten, zoals gewapende overvallen.

De Coninck zei verder dat een honderdtal politiemensen ingezet werden zaterdag bij de overval. Jean-Marc Meilleur, de woordvoerder van het Brusselse parket, prees op de persconferentie de "excellente samenwerking" tussen lokale politie, federale gerechtelijke politie en het parket.

De Coninck zei ten slotte dat het de lokale politie was die de vermoedelijke daders kon oppakken in de De Wautierstraat in Laken, nog voor het speciaal interventie-eskadron ter plaatse was. De verdachten zouden geen weerstand hebben geboden. "Ze stapten schijnbaar nietsvermoedend hun huis uit. Ze deden alsof ze compleet verrast waren." (OSN)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud