Overval wisselkantoor: NSPV vraagt onderhoud met ministers

Het NSPV (Nationaal Syndicaat van het Politie- en Veiligheidspersoneel) vraagt een onderhoud met de bevoegde ministers om de veiligheidsproblematiek aan te kaarten in sommige Brusselse wijken. Dat zei voorzitter Philip Van Hamme zondag. Hij dreigde ook met acties.

"We willen weten welke maatregelen zij nemen", zei Van Hamme. "We klagen de situatie al maanden aan. Er werd zelfs al een stakingsaanzegging ingediend. Maar we merken dat het vast zit."

Van Hamme zei verder dat er "sowieso" volgende week actie zal gevoerd worden. "Het zal een schot voor de boeg zijn. We overleggen met de andere vakbonden wat we precies zullen doen. In elk geval is het niet de bedoeling om het werk neer te leggen. Dan is er nog minder volk."

De actie zal gericht zijn tegen de politieke verantwoordelijken, zei Van Hamme. "We zullen de verantwoordelijkheden van de plaatselijke burgemeesters aan de kaak stellen."

De NSPV-voorzitter zei dat het wel de bedoeling is om in dialoog te treden met de plaatselijke politici en bevoegde ministers. "We willen niet in het wilde weg gaan actie voeren."

Volgens Van Hamme worden er de jongste maanden opvallend veel zware wapens teruggevonden in Anderlecht en Sint-Jans-Molenbeek. "Dat gebeurt als we verlaten panden, achtergelaten wagens of parken doorzoeken. Vaak krijgen we 's nachts melding van schietpartijen aan parken. Als we ter plaatse komen, is niemand meer te zien. Bij nadere inspectie worden dan wapens gevonden." Van Hamme zegt dat de wapens aan dumpingprijzen verkocht worden. (OSN)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud